Raportul tău-șold este de: 0,82
Sunteți în formă de pară - Risc normal

Interpretarea riscului este doar pentru adulții cu vârsta peste 18 ani.

Gen:Bărbat
Circumferinta taliei:90cm
Circumferința șoldului:110cm

Conform indicelui, riscul dvs. este normal.

Calculați din nou

Pară

Amintiți-vă că raportul talie-șold este doar o lectură printre altele. Dacă sunteți îngrijorat de situația de sănătate, ar trebui să căutați mai întâi personal medical.

Limitele de risc pentru raportul talie-șold sunt:

SensFemeiBărbaţi
Risc normal< 0,8< 0,9
Risc crescut0,8 - < 0,850,9 - < 1
Risc semnificativ crescut>= 0,85>= 1

Indicele de masă corporală nu indică modul în care este format corpul tău. Este bine să căutați și alți indicatori. Raportul talie-șold este util, deoarece spune unde este posibila grăsime. Grăsimea din stomacul dvs. este deosebit de periculoasă - grăsimea care se adună în jurul organelor interne, de exemplu ficatul.

Riscurile pentru sănătate cresc dacă raportul talie-șold crește. Raportul talie-șold are în vedere mai bine forma corpului tău. Indicele de masă corporală variază mult în funcție de dacă sunteți, de exemplu, slab sau muscular. Indicele de masă corporală este total diferit pentru aceste două tipuri. Cu toate acestea, ambele tipuri de corp pot fi descrise ca sănătoase.

Raportul talie-șold are, de asemenea, probleme. Există factori personali și este din nou dificil să se generalizeze. Trebuie menționat că WHO nu a făcut recomandări universale privind raportul talie-șold.

Vedea: World Health Organization (WHO)

Calculaterix.com
Site-uri și calculatoare pentru fiecare zi